Groeien als team

Kan ik er zelf mee aan de slag?


Ja, je kan gratis en helemaal zelf met de Team Mirror aan de slag!

Werken met teams en met feedback kan erg complex zijn. Wanneer je jezelf registreert als facilitator van jouw team kan je best even je teamleden aanspreken om je doelstellingen te kaderen: waarom doen we dit, en hoe gaat het in zijn werk? Teams moeten minimum uit 3 en maximum uit 20 teamleden bestaan. 

  1. Klik rechtsboven op 'Start Team Mirror' en registreer jezelf als facilitator van je team. 
  2. Prik vervolgens een datum waarop je de resultaten met je team zal bespreken tijdens een team workshop.
  3. Je zal ook een deadline moeten aanduiden voor het invullen van de online vragenlijsten. (Tip: Deze deadline kan je best goed op voorhand stellen, zodat jij als facilitator nog voldoende tijd hebt om de team workshop voor te bereiden op basis van de resultaten!)
  4. De Team Mirror tool en al het benodigde materiaal is volledig gratis ter beschikking. Bij het online aanmaken van je team zal je moeten aanduiden of je teamleden hun persoonlijk rapport op voorhand toegestuurd krijgen, of pas op de dag van jullie team workshop.
  5. Wanneer je jouw team hebt aangemaakt, zal de online vragenlijst automatisch verstuurd worden naar alle teamleden. 
  6. Het invullen kan beginnen! Alle teamleden ontvangen een automatische e-mail met hierin hun persoonlijke link naar de vragenlijst. Invullen duurt slechts enkele minuten.  (Tip: Om ervoor te zorgen dat jouw teamleden de e-mail opmerken, kan je hen best op voorhand informeren over jullie team workshop en de doelstellingen!)
  7. Drie dagen voor de deadline, wordt er een automatische herinneringsmail verstuurd naar de teamleden die nog niet klaar waren met invullen. Jij, als facilitator, ontvangt een e-mail met hierin het overzicht van wie reeds ingevuld heeft en wie niet. (Tip: Je kan best je teamleden ook nog even mondeling aanpreken wanneer ze nog niet hebben ingevuld.)
  8. Wanneer de deadline voor invullen voorbij is, kan jij als facilitator de automatisch gegenereerde rapporten downloaden. Op basis van de resultaten in deze rapporten kan je de team workshop beginnen voor te bereiden. Op deze website bieden we je al het benodigde cursusmateriaal gratis aan om zelf je team workshop in elkaar te steken. Voor meer info hierover klik je best even door naar hoe zelf een workshop voorbereidenHet eindresultaat van deze workshop kan zijn: een helder teamontwikkelingsplan en een persoonlijk ontwikkelingsplan voor elk teamlid


Lees ook even dit!

Weet dat het erg belangrijk is om goed te overwegen of jij voor dit team wel de geschikte facilitator bent! Wij kunnen dit niet in jouw plaats bepalen. In deze checklist geven we je wel een aantal criteria mee die je zelf kan overlopen. Enerzijds dien je over een aantal vaardigheden te beschikken. Anderzijds zijn er een aantal reflectievragen die je best overweegt alvorens te beslissen deze sessie zelf te begeleiden.


Ben je niet helemaal zeker of je wel een geschikte facilitator bent? Vraag Unicorn om hulp! 
 

Indien je er door deze vragen aan twijfelt of jij wel een goede facilitator bent voor dit team, doe de sessie dan liever niet zelf. Ga op zoek naar een geschikte facilitator binnen of buiten jouw organisatie, die wel aan de vereisten voldoet. Je kan ook altijd met ons contact opnemen via teammirror@unicorngroup.be Dan gaan we samen met jou op zoek naar een alternatieve oplossing. Unicorn is echter gespecialiseerd in het professioneel begeleiden van teams. En soms is het gewoon beter om er iemand bij te halen die niet gelinkt is aan je team of organisatie. Iemand die de tools door en door kent, iemand die de skills heeft om het gesprek in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat de focus steeds gericht blijft op het verbeteren van de teamdynamiek. Omdat Unicorn de Team Mirror ontworpen heeft, kunnen we jouw aangewezen partner zijn voor het begeleiden van jouw workshop, op maat voor jouw team